Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράταξης με τους Σχολικούς Φύλακες



Σχολικοί φύλακες Δήμου 'Εδεσσας
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο 'Εδεσσας




Ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράταξης με τους Σχολικούς Φύλακες
Μετά από 13 χρόνια ύπαρξης



του θεσμού των σχολικών φυλάκων και την ομολογουμένη επιτυχία του από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες), ο κλάδος καταργήθηκε και οι σχολικοί φύλακες μπήκαμε σε διαθεσιμότητα , χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης και χωρίς καμία σοβαρή επιχειρηματολογία. Με την απομάκρυνση μας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού. Οι σχολικοί φύλακες φροντίζαμε για την ασφάλεια όλων των μαθητών από οποιονδήποτε κίνδυνο. Επίσης, ήμασταν υπεύθυνοι για την προστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων από βανδαλισμούς και υλικές ζημιές. Τις όποιες υλικές ζημιές ή κλοπές ή ατυχήματα που τυχόν προκύψουν στο μέλλον, μετά την απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων από την εργασία τους, θα κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι και κατά συνέπεια φυσικά οι Δημότες. Επομένως, η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να πληρώσει αυτά που οι σχολικοί φύλακες προστάτευαν με επιτυχία, καθώς βάσει στατιστικών δεδομένων οι Δήμοι δε διέθεσαν μεγάλα ποσά για επισκευές σχολικών κτιρίων, όσο υπήρχαν σχολικοί φύλακες. Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε και μια άλλη πλευρά του προβλήματος. Εμείς, οι σχολικοί φύλακες και οι οικογένειές μας οδηγούμαστε στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, όπως χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, χωρίς να έχει προϋπάρξει καμιά αξιολόγηση δομών και προσωπικού από το κράτος, με μόνο σκοπό την ικανοποίηση της απαίτησης των δανειστών της χώρας για άμεση μείωση του προσωπικού του δημόσιου τομέα. Δυστυχώς, οι σχολικοί φύλακες μπήκαμε σε καθεστώς διαθεσιμότητας με καμία απολύτως προοπτική κινητικότητας, γεγονός που δε συνέβη σε άλλους κλάδους. Το αποτέλεσμα είναι μετά την παρέλευση του οχταμήνου διαθεσιμότητας μας να αντικρίζουμε μόνο την απόλυση μας.

ΖΗΤΑΜΕ: Την πολύτιμη για εμάς ηθική και κυρίως έμπρακτη συμπαράσταση σας στη δεινή κατάσταση που έχουμε περιέλθει. Υπογράφοντας το παρόν ψήφισμα, τίθεστε ενάντια στη διαθεσιμότητα – απόλυση μας. Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας σχολικών φυλάκων σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Μιχελάκη, ο οποίος και διαβεβαίωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των Δήμων, αλλά και πολλών άλλων δημόσιων φορέων, θα ανοιχτούν θέσεις εργασίας και θα υπάρξει κινητικότητα για τους σχολικούς φύλακες. 
Ζητάμε, εφόσον ο κλάδος Δ.Ε. σχολικών φυλάκων δε δύναται να υφίσταται πλέον θεσμικά και νομικά, να ανοίξετε άμεσα θέσεις εργασίας κατηγορίας Δ.Ε., όπως θα κάνουν και πολλοί άλλοι δημόσιοι φορείς, έτσι ώστε να καλυφθούν από τους σχολικούς φύλακες που βρίσκονται τώρα σε διαθεσιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο να φροντίσετε να υπάρξει για όλους τους σχολικούς φύλακες σίγουρα διαδημοτική κινητικότητα, και αν γίνεται ενδοδημοτική κινητικότητα. Όλοι οι σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε αυτό το άδικο καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης έχουν δικαίωμα στη μόνιμη εργασία, όπως ορίζει και το Σύνταγμα μας. Υπογράφοντας το παρόν κείμενο, λαμβάνουνε τη διαβεβαίωση σας ότι δε θα αφήσετε κανέναν σχολικό φύλακα που βρίσκεται τώρα σε διαθεσιμότητα απολυμένο και άνεργο.
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί και να αποφασίσει υπέρ του ψηφίσματος στο σύνολο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου