Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Αν θέλουν υπάρχουν λογικές λύσεις αλλά θέλουν ???


Αγαπητοί συνάδελφοι.
Ο λόγος που νομίζω ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι οι εξής …

Εμείς ξεκινήσαμε με αρχική επιλογή από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. μια υπηρεσία του υπουργείου εσωτερικών χωρίς την μεσολάβηση κανενός πολίτικου προσώπου άρα ποτέ δεν είχαμε πολίτικο κηδεμόνα!!!! 
Τα πρώτα 6 χρονιά ήμασταν ξένο σώμα στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου γιατί μονό ένας υπάλληλος του ασχολείτο με εμάς καθώς του είχαν αναθέσει τον έλεγχο του προγράμματος εργασίας και μετά την ένταξη μας σαν αόριστου χρόνου στους δήμους λόγο της φύσης της εργασίας είχαμε κυρίως εμπλοκή με τους διευθυντές των σχολείων και όχι με κάποιων προϊστάμενο του δήμου αφού η καθημερινή παρουσία μας ήταν στα σχολεία και όχι στο δημαρχείο όταν λοιπών χρειάστηκε να διαλέξουν δημοτικούς υπαλλήλους για εκτέλεση η εύκολη λύση ήταν να διαλέξουν εμάς !!!!! και λέω εκτέλεση γιατί βλέπουμε ότι για όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς υπάλληλους βρίσκουν λύση έκτος για τους σχολικούς φύλακες!!!!

Μετατάσουν δημοτικό υπάλληλο που για χρονιά ήταν πλεονάζον στην υπηρεσία του, βρίσκουν λύση για την δημοτική αστυνομία και καταργούν εμάς χωρίς καμία αξιολόγηση του φορέα μας ενώ υπάρχουν αντιρρήσεις από συλλόγους καθηγητών, κηδεμόνων κ.α. που γνώριζαν το έργο μας.
Τώρα μας λένε τα εξής…..

  • Ότι δεν χρειάζονται σχολικοί φύλακες και… μετά από λίγο ο Υπουργός Παιδείας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει 4.000 σχολικούς φύλακες με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ !!!!!
  • Ότι γινόταν βανδαλισμοί στα σχολεία τα προηγούμενα χρονιά αλλά... δεν λένε αν σε εκείνα τα σχολεία υπήρχαν σχολικοί φύλακες!!!
  • Ότι τα σχολεία δεν φυλασσόταν βράδια και Σαββατοκύριακα αλλά... δεν λένε ότι αυτό ήταν απόφαση των Δήμων για να μεταφερθούν φύλακες έκτος από τα γυμνάσια - λύκεια και στα δημοτικά που μέχρι τότε δεν είχαν φύλακες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άτομα για την βραδινή βάρδια!!!!
  • Ότι είμαστε αχρείαστοι αλλά... δεν λένε ότι πριν λίγο καιρό τιμήθηκε σχολικός φύλακας από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης επειδή έπιασε στην αυλή του σχολείου του έμπορο ναρκωτικών!!!!
  • Ότι τελικά θα βρουν κάποιο τρόπο φύλαξης των σχολείων αλλά... δεν λένε ότι έκτος από φύλακες στα σχολεία ήμασταν και κηπουροί, θερμαστές, ηλεκτρολόγοι, κλειδαράδες, ελαιοχρωματιστές, χαμάληδες και όλα αυτά με δική μας πρωτοβουλία παρόλο που το εργασιακό μας εγχειρίδιο απαγορεύει κάθε άλλη εργασία έκτος της φύλαξης!!! 
Για το τέλος …….
Από τα παραπάνω φαίνετε η προχειρότητα και το λάθος να καταργήσουν το θεσμό του σχολικού φύλακα, και πρόσφερε και χρειάζεται.

Πρόταση….
Αφού λένε ότι μονό σαν φύλακες μπορούμε να επιστρέψουμε και αφού ο Υπουργός Παιδείας κατάλαβε την αναγκαιότητα μας να ανοίξουν θέσεις στο υπουργείο με τον χαρακτηρισμό ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ-ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ να είμαστε υπό τον έλεγχο των διευθυντών των σχολείων αφού και στα προηγούμενα χρονιά με αυτούς είχαμε στην ουσία συνεργασία στην εκτέλεση των καθηκόντων μας. Να είμαστε στην πραγματικότητα ο υπεύθυνος υπάλληλος για την ομαλή κτιριακή λειτουργία του σχολείου και την προστασία των μαθητών από ανεπιθύμητους παράγοντες άλλωστε αυτό κάναμε 13 χρονιά τώρα. Όσο για το ότι δεν μπορούμε να προσληφθούμε όλοι ξανά όπως λέει ο Υπουργός γιατί πρέπει να δώσει στην τρόικα ανθρώπους για σφαγή ας του πούμε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων κοντά στην σύνταξη και αν τους έδιναν τα ένσημα της πενταετίας που διεκδικούν δικαστικά εδώ και χρονιά αυτοί θα αποχωρούσαν.

Αν θέλουν υπάρχουν λογικές λύσεις αλλά θέλουν ???
Ευτυχώς τουλάχιστον έχουμε να ελπίζουμε στην δικαστική δικαιοσύνη για το άδικο της μεταχείρισης μας κάτι που είναι χρονοβόρο και ψυχοβόρο αλλά θα το υποστούμε και αυτό !!!!!

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Πηγή: MpesVges... http://www.mpesvges.com/2013/08/blog-post_72.html#ixzz2en8Q1KQi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου