Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

«ΑΠΌΒΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ & ΣΧΟΛΙΚΏΝ ΦΥΛΆΚΩΝ!


Λουκέτο βάζουν οι Δήμοι μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις με τις επικείμενες απολύσεις δημοτικών αστυνομικών και άλλων εργαζομένων


Να μείνουν κλειστοί για μία μέρα όλοι οι δήμοι της χώρας, σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου, με εξαίρεση τις κοινωνικο - προνοιακές δομές, πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, πρόταση που έγινε δεκτή!
Την πρόταση συνυπέγραψε και ο επικεφαλής των δημάρχων της Ν.Δ., δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης. Ο κ. Ασκούνης πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί, μετά τη συνάντηση που θα έχει, τη Δευτέρα, η ΚΕΔΕ με τον υπ. Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη. "Θα δούμε πως θα πάει η συνάντηση και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση" - είπε και στο CRETALIVE ο Γιάννης Κουράκης.
Σύμφωνα με τον Ασκούνη, η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει, έως το τέλος Ιουλίου, να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπ. Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης.
Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί.
Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας.





Νωρίτερα, συνάντηση με δημάρχους που έχουν εκλεγεί με την στήριξη της ΝΔ, είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Η συνάντηση έγινε, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η συμφωνία με την τρόικα για την κινητικότητα και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι δήμαρχοι συγκεντρώθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθεί η στάση των δημάρχων, μετά τη συμφωνία με την τρόικα για την κινητικότητα.
Στο μεταξύ στην Αθήνα βρίσκονται σήμερα περίπου 70 δημοτικοί υπάλληλοι όπως δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες που αναχώρησαν από το Ηράκλειο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, την πορεία διαμαρτυρίας και τη συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς που εμπλέκονται στη διαδικασία της κινητικότητας.
Το "μήνυμα" της ΠΟΕ ΟΤΑ
Να ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας κάλεσε, νωρίτερα, την ΚΕΔΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούν και την ΚΕΔΕ., το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί (...) είτε με τη 'διαθεσιμότητα', είτε με την 'κινητικότητα', είτε με οτιδήποτε άλλο».
Επικεντρώνοντας μάλιστα τα βέλη της στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ-ΟΤΑ διερωτάται: «Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πού ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους;»
Η Ομοσπονδία διαμηνύει ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να δεχθούν έτσι απλά τη «θανατική καταδίκη» που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση, αλλά όπως τονίζει, θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
«Για τους εργαζόμενους μόνο μια είναι η απόφαση το κλείσιμο των Δήμων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και η κοινή συστράτευση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση. http://www.cretalive.gr/crete/view/apobash-sthn-athhna-dhmotikwn-astunomikwn-scholikwn-fulakwn/92686
http://corfiatiko.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6639.html






http://kostasedessa.blogspot.gr/2013/07/blog-post_804.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου