Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Για άλλη μια φορά είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που είμαστε ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ. Μέχρι σήμερα βάζαμε το σώμα μας ανάμεσα στα εξωσχολικά κακοποιά στοιχεία και τους μαθητές – καθηγητές οι οποίοι ανήκουν στα σχολεία στα οποία υπηρετούμε.
Με αφορμή εικόνες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης (reuterstimes- yahoo) και video στο διαδίκτυο (youtube), από τη νυχτερινή διαμαρτυρία κατά  την ψήφιση του πολυσυζητημένου πολυνομοσχεδίου που αφορά τις απολύσεις-διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων μαζί με άλλα άρθρα, αποδεικνύουν ότι αυτή τη φορά βάλαμε τα σώματα μας ανάμεσα στις Δυνάμεις Καταστολής (ΜΑΤ) και εξοργισμένο Λαό αλλά και μια ομάδα Αναρχικών, οι οποίοι περίμεναν, -αφού γκρέμισαν τα κιγκλιδώματα ασφαλείας-  με σκοπό να γίνει σύρραξη τη στιγμή που πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής, περίπου 10 μέτρων. Τότε ένας από εμάς έβγαλε το γιλέκο του (του Σχολικού Φύλακα) πλησίασε τη διμοιρία των ΜΑΤ και το κρέμασε στην ασπίδα ενός αστυνομικού. Αμέσως μετά, ένας συνάδελφός μας άπλωσε την Ελληνική σημαία μπροστά στη διμοιρία και ένας –ένας  καταθέσαμε τα γιλέκα μας γύρω από την Ελληνική σημαία κάνοντας καθιστική  διαμαρτυρία.
Την έντονη ανησυχία για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας κ.Κ. Αρβανιτόπουλος στη Βουλή κατά τη δεύτερη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή. Όπως είπε, «αποσαφηνίζοντας ότι οι σχολικοί φύλακες δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας», «θέλω να δηλώσω ειλικρινώς και ευθαρσώς ότι υπάρχει ανησυχία». «Τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται διότι τα ακραία στοιχεία καραδοκούν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το θέμα που προκύπτει «πρέπει να λυθεί με έναν τρόπο που θα διαφυλάσσει τις σχολικές μονάδες».
Έτοιμη να αναλάβει τη φύλαξη των σχολικών κτηρίων μετά την ένταξη σε διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων δηλώνει η Χρυσή Αυγή. Όπως ανέφερε σε ιστοσελίδα του ακροδεξιού χώρου υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος: «Απολύουν τους σχολικούς φύλακες που αποτελούν την μοναδική ασπίδα για να μην αλωθούν τα σχολεία από κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών κλπ. Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μείνουν τα σχολεία αφύλακτα. Ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα «θερίζει» θα τοποθετήσουμε εθελοντές σε βάρδιες για να είναι ασφαλή τα παιδιά των Ελλήνων».

Για την πρόταση που ακούγεται για φύλαξη των σχολείων από Ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης (security) εκτός του ότι έχει αποτύχει σε άλλους Δήμους που δεν έχουν Σχολικούς Φύλακες φανταστείτε ένα σεκιουριτά με στολή να περιφέρεται μέσα στο σχολείο και στον προαύλιο χώρο, τα παιδιά μας πώς θα νοιώθουν;

Λυπούμαστε για τους βουλευτές του Νομού μας τον κ. Καρασμάνη, τον κ. Σταμενίτη, τον κ.Τζαμτζή και την κα Τζάκρη, οι οποίοι διαβεβαίωναν ότι δεν θα γίνει καμία οριζόντια απόλυση και ότι όλοι θα αξιολογηθούν και μετά οι Τεμπέληδες, οι Κοπανατζήδες και οι Επίορκοι  θα απολυθούν. Η κα Τζάκρη μια μέρα πριν τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δήλωνε στους Σχολικούς Φύλακες αλλά και στους Καθηγητές  κατηγορηματικά  ότι δεν θα βάλει υπογραφή σε απολύσεις.

Λυπούμαστε ακόμη για τους Δημάρχους, οι οποίοι, από την στιγμή που κόπηκε η χρηματοδότηση για την υπηρεσία Σχολικής Φύλαξης και έπρεπε να συμπεριλάβουν την μισθοδοσία μας στους προϋπολογισμούς των Δήμων τους ήθελαν να μας ξεφορτωθούν χωρίς να υπολογίσουν ότι μετά την απομάκρυνση μας από τις σχολικές μονάδες οι οικονομικές ζημίες που επιβαρύνουν τους Δήμους για την αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων θα είναι πολλαπλάσιες συγκριτικά με τα έξοδα που προκύπτουν για τη μισθοδοσία μας.

Λυπούμαστε τέλος, για τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος ενώ εκφράζει τις ανησυχίες του για την προστασία των μαθητών και για τη φύλαξη των σχολικών μονάδων δεν προτείνει απολύτως τίποτα μη υποστηρίζοντας τους Σχολικούς Φύλακες – Επιστάτες- οι οποίοι κατά τη διάρκεια 12 ετών παρείχαμε τις υπηρεσίες μας και ως Επιστάτες και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που προκύπτουν για την εύρυθμη –ομαλή  λειτουργία των σχολείων.

Εμείς οι Σχολικοί Φύλακες  είμαστε κατά συντριπτική πλειοψηφία οικογενειάρχες (νοικοκυραίοι όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Σαμαράς).
Είμαστε τίμιοι άνθρωποι, σεβόμαστε το ψωμί που τρώμε. Όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε και εργασίες εκτός του καθηκοντολογίου μας  όπως Επιστάτης, Κλητήρας, Ελαιοχρωματιστής, Ηλεκτρολόγος, Κλειδαράς, Κηπουρός, Νοσοκόμος, Διασώστης και ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Η πρόσληψή μας έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια (ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Α.Σ.Ε.Π.) με μοριοδότηση:  Α. Ανεργία, Β. Εντοπιότητα,  Γ. Οικογενειακή κατάσταση , Δ. Απολυτήριο Λυκείου.

Μας προσβάλει η τυχόν ένταξη μας στους Κοπανατζήδες, Επίορκους, Τεμπέληδες, και μη αξιοκρατικά προσλαμβανόμενους και δεν δεχόμαστε οριζόντιες  Απολύσεις.

Καλούμε τους υπουργούς, τους βουλευτές,  τους δημάρχους τους περιφερειάρχες να μας αποδείξουν ότι η διαθεσιμότητα στην οποία μας εντάσσουν δεν είναι απόλυση και απαιτούμε την άμεση απορρόφηση μας στο Υπουργείο Παιδείας ως Επιστάτες – Φύλακες και στους Δήμους σε υπηρεσίες που δεν μπορούν να εργαστούν υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μεταπτυχιακά διδακτορικά  κ.λ.π.



ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ  ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ.

ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου