Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αθήνα, 29 Απριλίου 2015 Προς:
Το Προεδρείο του 43ου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε- Ο.Τ.Α
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα τελευταία χρόνια προκειμένου να εφαρμοσθούν τα μνημόνια και να καμφθεί η αντίσταση και ο αγώνας των εργαζομένων αυξήθηκε και εντάθηκε ο αυταρχισμός και η τακτική τρομοκράτησης των εργαζομένων που αντιδρούσαν στις ιδιωτικοποιήσεις και στις απολύσεις των εργαζομένων.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η απόφαση του Δημάρχου Έδεσσας να καλέσει σε απολογία τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Πέλλας Γιώργο Αβραμίδη επειδή υπόγραψε Δελτίο Τύπου που αναφερόταν στα προβλήματα που υπάρχουν στους Σχολικούς Φύλακες του Δήμου Έδεσσας.
Ταυτόχρονα επιδόθηκε στον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μήνυση για «εξύβριση, συνέργεια και παράνομη βία» γιατί στις 30 Ιανουαρίου εμπόδισαν την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της Επιχείρησης Καταρρακτών της Έδεσσας με μοναδικό θέμα το κλείσιμο της Επιχείρησης που θα είχε ως επακόλουθο την απόλυση των εργαζομένων της.
Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Δήμου Έδεσσας με την δίωξη των εκπροσώπων τους.
Ζητάμε άμεσα την παύση κάθε πειθαρχικής και ποινικής δίωξης προς το πρόσωπο του Προεδρείου και των μελών του Δ.Σ. και του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Πέλλας και του Δήμου Πέλλας καθώς και όλων των εργαζομένων για δήθεν ποινικά αδικήματα.
Καλούμε τον Δήμαρχο Έδεσσας να σεβαστεί το θεσμικό δικαίωμα των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Σε διαφορετική περίπτωση θα βρει αντιμέτωπο το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.!!!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου