Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Σ’ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ! Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !

.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ …………….
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποφάσισε στις 22/7/2013 να καταργήσει το θεσμό του Σχολικού φύλακα .Έναν θεσμό που από το 2001 αποτελεί αναπόσπαστο και αναγκαίο κομμάτι της σχολικής κοινότητας .
Δεν είναι μόνο ότι 2000 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και μπαίνουν στην ατελείωτη λίστα των Ανέργων .Η Ουσία και η Αλήθεια είναι ακόμη πιο επώδυνη .Ο Σχολικός Φύλακας μέχρι σήμερα ήταν η δύναμη αποτροπής και προστασίας από καταστροφές και βανδαλισμούς στο Δημόσιο Σχολείο .Ασπίδα περιφρούρησης της παιδικής ψυχής στην ολοένα αυξανόμενη ενδοσχολική βία και στην ραγδαία αύξηση των ναρκωτικών στα σχολεία .
Η υποκρισία τους είναι παροιμιώδης .Την μία ημέρα καταργούν ένα θεσμό και την επομένη προκηρύσσουν 4.000 θέσεις μέσω ΕΣΠΑ , πενταμηνίτες των 400 Ευρώ (χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα) . Δήθεν σχολικούς φύλακες – κατά το ήμισυ φύλακες . Μισή φύλαξη είναι καθόλου φύλαξη . 
Ο στόχος των κυβερνώντων είναι προφανής .Κανείς σίγουρος ,κανείς ασφαλής για την δουλειά του , τα δικαιώματα του, την ιερή υποχρέωση του απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειες τους. Συνειδητά επιδιώκουν να οδηγήσουν τον Ελληνικό λαό στην φτώχεια , στην εξαθλίωση , στην τελική υποταγή του . Θέλουν ένα λαό φοβισμένο , τρομαγμένο και γονατισμένο .Οι Σχολικοί Φύλακες ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ , ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ,ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ .
Η πεζοπορία διαμαρτυρίας των 560 χλμ Θεσσαλονίκη – Αθήνα και αυτοκινητοπομπή Αλεξανδρούπολη –Αθήνα σφράγισαν τις κινητοποιήσεις μας, σημάδεψαν τους αγώνες μας . 
Οι Σχολικοί Φύλακες ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ .
Δεν σταματάμε όμως εδώ . ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ . Ενώνουμε την φωνή μας με όλους όσους πλήττονται απ’αυτή την βάρβαρη πολιτική .
Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, καθηγητές , καθαρίστριες ΥΠ.ΟΙΚ. , ΕΛΒΟ , ΑΠΕΡΓΟΊ της Coca Cola , SOS Χαλκιδική , ΕΟΠΥΥ , επιτροπές κατοίκων πόλης, έχουμε δώσει όρκο να ΜΗΜ λυγίσουμε αν αυτή την πολιτική δεν την τσακίσουμε ! Μέχρι την τελική νίκη , νίκη της κοινωνίας και του Λαού .
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Σ’ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ! Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΩΝ 5,5 ΕΤΩΝ 2001-2006 ΟΛΑ !!!! ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΡΓΙΩΝ-ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ ΟΛΑ !!!! ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝ ΟΛΑ ....ΕΝΤΟΚΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ...............ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ 13 ΧΡΟΝΩΝ ΟΛΗ !!!!!!!!


ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ .......ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !!!!!!!!!
...ΓΙΑΤΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ....ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ......



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ


Οι διαθέσιμοι σχολικοί φύλακες καταγγέλλουμε την προσωπική εμπάθεια κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους σχολικούς φύλακες.

Έκανε την κατάργηση του κλάδου των σχολικών φυλάκων μέσα σε μια νύχτα χωρίς καμία αξιολόγηση της υπηρεσίας και των υπαλλήλων και με την αντίθετη γνώμη των φορέων που ήταν γνώστες του δημόσιου σχολείου όπως των Δήμων, διευθυντών των σχολικών μονάδων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των μαθητικών κοινοτήτων, αλλά και του ιδίου Υπουργού Παιδείας με ομιλία του μέσα στην βουλή.

Η πολιτική ανικανότητα ορθολογικής αξιολόγησης του δημοσίου τομέα οδήγησε στην κατάργηση των σχολικών φυλάκων χτυπώντας μια εργασιακή ομάδα χωρίς πολιτική κηδεμονία θεωρώντας μικρό το πολιτικό κόστος που θα του απέφερε με μονό σκοπό την εκπλήρωση των εντολών της τρόικας για απολύσεις.

Αφού αποκατέστησε σε χρόνο ρεκόρ το σύνολο των διαθέσιμων οδηγών του υπουργείου του βρίσκοντας σε όλους θέσεις εργασίας αρνείται εδώ και 8 μήνες να μετακινήσει σε θέσεις που τεκμηριωμένα υπάρχουν σε αλλά υπουργεία τους σχολικούς φύλακες.

Η μοναδική μετακίνηση σχολικών φυλάκων που ακόμα βρίσκετε σε εξέλιξη αφορά 526 συναδέλφους σαν βοηθούς θαλάμων νοσοκομείων σε ένα εντελώς ξένο αντικείμενο για αυτούς και τους υποβιβάζει μισθολογικά από Δ.Ε. σε Υ.Ε.

Τα κριτήρια που έβαλε για την αξιολόγηση αυτή είναι εντελώς αυθαίρετα. Ονομάζει κάποιους τριτεκνους ανεξάρτητα της ηλικίας των τέκνων. Δηλαδή κάποιος με ηλικία τέκνων 37-35-28 τον βάζει στην κινητικότητα και αφήνει έκτος εργαζόμενο με 2 ανήλικα τεκνά ηλικίας 10 και 14 ετών. Θεωρεί μονογενέα όποιων έχει κάνει μια απλή αίτηση διαζυγίου μέχρι στις 31-12-13 προκαλώντας σκέψεις συναδέλφων ότι ίσως αυτοί που το έκαναν είχαν εσωτερική ενημέρωση. Δεν λαμβάνει υπόψη κανένα οικονομικό κριτήριο, δηλαδή βάζει σε θέσεις εργασίας συναδέλφους που έχουν και άλλα οικονομικά εισοδήματα και πετάει στον δρόμο άλλους που το μοναδικό οικονομικό εισόδημα της οικογενείας τους ήταν ο μισθός του σχολικού φύλακα.

Σε σχέση με άλλους εργαζόμενους των ΟΤΑ αφού έβαλε το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών σε άλλες θέσεις εργασίας (και πολύ καλά έκανε ) τώρα εξαγγέλθηκε ενδοδημοτική κινητικότητα χωρίς απολύσεις στην οποία δεν θέλει να μας εντάξει. Δηλαδή από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους αυτούς που οδηγεί στην απόλυση είναι μονό τους σχολικούς φύλακες !!!!!.

Όταν έστειλε στην διαθεσιμότητα τους σχολικούς φυλακές και άρχισαν οι βανδαλισμοί στα σχολεία εσπευσμένα βρήκε εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ τους βάπτισε επιστάτες και τους έστειλε στην δουλειά που είχαμε επί 13 χρόνια για να καλύψει το κενό μας.

Άρχισε τώρα των έλεγχο όλων υπάλληλων που έκαναν μετατροπή των εργασιακών σχέσεων τους σε αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, έναν έλεγχο που δεν θα γίνει σε εμάς που πληρούσαμε όλες τις προϋποθέσεις.

Λόγο του γεγονότος των εκλογών και αφού ο νόμος απαγορεύει τις εργασιακές μεταβολές 2 μήνες πριν και 2 μήνες μετά των εκλογών είχαμε την ελπίδα να μας δώσουν μια παράταση ζωής, μήπως επιτέλους δείξουν πρόθεση να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μας. Αντίθετα δείχνοντας ο υπουργός για ακόμη μια φόρα την σχεδόν ρατσιστική εμπάθεια του φέρνει τροπολογία για δεύτερη φόρα που μας στερεί και αυτήν την ελπίδα.


Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν ποιο μαζικά και με ποιο μεγάλο δυναμισμό και μετά τις 23 Μαρτίου γιατί η αδικία μας πνιγεί και ο παράλογα αρνητικός χειρισμός του προβλήματος μας από τον σημερινό υπουργό μας εξοργίζει.

 https://www.facebook.com/foteinos.d/posts/828585133823289