Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ


Οι διαθέσιμοι σχολικοί φύλακες καταγγέλλουμε την προσωπική εμπάθεια κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους σχολικούς φύλακες.

Έκανε την κατάργηση του κλάδου των σχολικών φυλάκων μέσα σε μια νύχτα χωρίς καμία αξιολόγηση της υπηρεσίας και των υπαλλήλων και με την αντίθετη γνώμη των φορέων που ήταν γνώστες του δημόσιου σχολείου όπως των Δήμων, διευθυντών των σχολικών μονάδων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των μαθητικών κοινοτήτων, αλλά και του ιδίου Υπουργού Παιδείας με ομιλία του μέσα στην βουλή.

Η πολιτική ανικανότητα ορθολογικής αξιολόγησης του δημοσίου τομέα οδήγησε στην κατάργηση των σχολικών φυλάκων χτυπώντας μια εργασιακή ομάδα χωρίς πολιτική κηδεμονία θεωρώντας μικρό το πολιτικό κόστος που θα του απέφερε με μονό σκοπό την εκπλήρωση των εντολών της τρόικας για απολύσεις.

Αφού αποκατέστησε σε χρόνο ρεκόρ το σύνολο των διαθέσιμων οδηγών του υπουργείου του βρίσκοντας σε όλους θέσεις εργασίας αρνείται εδώ και 8 μήνες να μετακινήσει σε θέσεις που τεκμηριωμένα υπάρχουν σε αλλά υπουργεία τους σχολικούς φύλακες.

Η μοναδική μετακίνηση σχολικών φυλάκων που ακόμα βρίσκετε σε εξέλιξη αφορά 526 συναδέλφους σαν βοηθούς θαλάμων νοσοκομείων σε ένα εντελώς ξένο αντικείμενο για αυτούς και τους υποβιβάζει μισθολογικά από Δ.Ε. σε Υ.Ε.

Τα κριτήρια που έβαλε για την αξιολόγηση αυτή είναι εντελώς αυθαίρετα. Ονομάζει κάποιους τριτεκνους ανεξάρτητα της ηλικίας των τέκνων. Δηλαδή κάποιος με ηλικία τέκνων 37-35-28 τον βάζει στην κινητικότητα και αφήνει έκτος εργαζόμενο με 2 ανήλικα τεκνά ηλικίας 10 και 14 ετών. Θεωρεί μονογενέα όποιων έχει κάνει μια απλή αίτηση διαζυγίου μέχρι στις 31-12-13 προκαλώντας σκέψεις συναδέλφων ότι ίσως αυτοί που το έκαναν είχαν εσωτερική ενημέρωση. Δεν λαμβάνει υπόψη κανένα οικονομικό κριτήριο, δηλαδή βάζει σε θέσεις εργασίας συναδέλφους που έχουν και άλλα οικονομικά εισοδήματα και πετάει στον δρόμο άλλους που το μοναδικό οικονομικό εισόδημα της οικογενείας τους ήταν ο μισθός του σχολικού φύλακα.

Σε σχέση με άλλους εργαζόμενους των ΟΤΑ αφού έβαλε το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών σε άλλες θέσεις εργασίας (και πολύ καλά έκανε ) τώρα εξαγγέλθηκε ενδοδημοτική κινητικότητα χωρίς απολύσεις στην οποία δεν θέλει να μας εντάξει. Δηλαδή από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους αυτούς που οδηγεί στην απόλυση είναι μονό τους σχολικούς φύλακες !!!!!.

Όταν έστειλε στην διαθεσιμότητα τους σχολικούς φυλακές και άρχισαν οι βανδαλισμοί στα σχολεία εσπευσμένα βρήκε εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ τους βάπτισε επιστάτες και τους έστειλε στην δουλειά που είχαμε επί 13 χρόνια για να καλύψει το κενό μας.

Άρχισε τώρα των έλεγχο όλων υπάλληλων που έκαναν μετατροπή των εργασιακών σχέσεων τους σε αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, έναν έλεγχο που δεν θα γίνει σε εμάς που πληρούσαμε όλες τις προϋποθέσεις.

Λόγο του γεγονότος των εκλογών και αφού ο νόμος απαγορεύει τις εργασιακές μεταβολές 2 μήνες πριν και 2 μήνες μετά των εκλογών είχαμε την ελπίδα να μας δώσουν μια παράταση ζωής, μήπως επιτέλους δείξουν πρόθεση να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μας. Αντίθετα δείχνοντας ο υπουργός για ακόμη μια φόρα την σχεδόν ρατσιστική εμπάθεια του φέρνει τροπολογία για δεύτερη φόρα που μας στερεί και αυτήν την ελπίδα.


Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν ποιο μαζικά και με ποιο μεγάλο δυναμισμό και μετά τις 23 Μαρτίου γιατί η αδικία μας πνιγεί και ο παράλογα αρνητικός χειρισμός του προβλήματος μας από τον σημερινό υπουργό μας εξοργίζει.

 https://www.facebook.com/foteinos.d/posts/828585133823289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου