Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ
ΟΙ  ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6. 000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (με πρώτους τους σχολικούς φύλακες ) μπαίνουν  στο προθάλαμο των απολύσεων, αφού τις επόμενες ημέρες οι Δήμοι  θα εκδώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις  που θα τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα για 8 μήνες και στη συνέχεια θα απολυθούν, εάν το διάστημα αυτό δεν τους έχουν τοποθετήσει σε κάποια άλλη υπηρεσία. Ακολουθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι που θα φύγουν από τους Δήμους στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 και έπεται και συνέχεια εάν δεν τους ανατρέψουμε.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των δημάρχων.
Οι Δήμαρχοι  και τα δημοτικά συμβούλια που αποδέχονται  και εφαρμόζουν τις  αντιδραστικές πολιτικές στους ΟΤΑ έχουν τεράστιες ευθύνες. Αποτελούν βασικό πυλώνα εφαρμογής της βάρβαρης πολιτικής, αφού έχουν αποδεχτεί ουσιαστικά τη συρρίκνωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων, την πολιτική της εμπορευματοποιήσεις και επιχειρηματικότητας των υπηρεσιών. Εφάρμοσαν τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και κατάργησαν κενές οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες των δήμων. Καταρτίζουν και εφαρμόζουν προϋπολογισμούς που φορτώνουν μεγαλύτερα βάρη στο λαό, αρνούνται να ενσωματώσουν τα Νομικά Πρόσωπα (παιδικούς σταθμούς, αθλητισμό, πολιτισμό, πρόνοια). στους δήμους. Δε διεκδικούν τα χρήματα από το κράτος και αποδέχονται τη μειωμένη χρηματοδότηση.  Ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις και εντάσσουν τους δήμους σε προγράμματα Μ.Κ.Ο. με εργασιακούς όρους γαλέρας, με πεντάμηνες συμβάσεις. Αποδέχονται να καταργείται το αυτοδιοίκητο των δήμων. Τώρα δηλώνουν πρόθυμοι  και συμπράττουν με τη συγκυβέρνηση και τον υπουργό των απολύσεων κ. Μητσοτάκη λέγοντας ναι στη δήθεν αξιολόγηση, την κινητικότητα, την  αξιοκρατία, τη διαθεσιμότητα, γνωρίζοντας ότι πίσω από αυτές τις λέξεις βρίσκεται η απόλυση για χιλιάδες εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους, αρκετοί από αυτούς χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Από το Δήμο Βύρωνα διώχνονται 12 σχολικοί φύλακες και ακολουθούν 14 δημοτικοί αστυνόμοι. Ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του ότι όσο είναι δήμαρχος δε θα φύγει κανείς, ότι θα παραιτηθεί εάν χρειαστεί, ότι έχει μάθει να μας κοιτάζει στα μάτια και ο Δήμος έκλεισε τις ημέρες των κινητοποιήσεων, ο κ. Δήμαρχος σήμερα είναι πρόθυμος να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων.
Σε παρέμβαση που έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 29 Ιούλιου 2013  ο πρόεδρος του σωματείου ζήτησε  να μην υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες, ως μια πράξη αντίστασης και άρνησης εφαρμογής αυτής της πολιτικής. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι θα τις υπογράψει, ενώ αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας. Για τα χρήματα που οφείλει  ο Δήμος στους εργαζόμενους αυτούς, αρκέστηκε να πει ότι εξετάζει το ζήτημα.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της συγκυβέρνησης.

 Οι διαθεσιμότητες- απολύσεις δε γίνονται αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους εργαζόμενους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Με εκτίμηση,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ | aaperdv@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου